El preu del metre quadrat logístic a Barcelona puja el 10% fins al juny

Publicat: Diumenge, 6 octubre, 2019


Els lloguers logístics a Barcelona han pujat el 10% en el primer semestre de l’any. Els operadors que s’instal·len en polígons de la capital catalana ja paguen 4,9 euros per metre quadrat de mitjana cada mes, xifra que contrasta amb els 4,5 euros de mitjana que s’abonaven en el mateix període de 2018.
També incrementa el cost del lloguer logístic a les anomenades zones prime, les més pròximes a la ciutat com el ZAL o la Zona Franca, encara que de forma més continguda. El repunt que s’han apuntat l’arrendament mitjà de les operacions signades suposa un avanç del 3,8%. Ara es paguen 6,75 euros al mes per cada metre quadrat d’una nau industrial, la xifra més alta des de 2009.

A la primera meitat de l’any persisteixen les necessitats de nous espais logístics a Barcelona, ​​amb una demanda que ja arriba als 343.000 metres quadrat. El problema és la manca de sòl per a executar aquestes inversions.
Cal destacar que la demanda de naus industrials a la zona va arribar als 370.000 metres quadrats al mateix mes del 2018. És a dir, les peticions per comptar amb una nau a la capital catalana i el seu entorn més immediat mostren un descens interanual de l’7,3 %.

Les previsions de 2019 apunten que es mantindrà la inèrcia en la demanda dels últims anys. El consum de les famílies i el comerç electrònic mantenen l’interès de tot tipus de companyies per dotar-se de les seves pròpies naus industrials, especialment per donar serveis d’última milla.
S’afavoreix d’aquesta manera els metres quadrats disponibles a les comarques del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Fins i tot s’obre el ventall fins polígons de Tarragona o Girona en la distribució de gran format o de baixa rotació. Això sí, amb actius moderns i eficients.

Tornar a notícies