La ventilació en naus industrials

Publicat: Dimecres, 27 gener, 2021


Les naus industrials necessiten uns sistemes de ventilació complementaris, ja que la ventilació natural és insuficient, per la seva mida i distribució. Generalment aquests sistemes estan obsolets, fallen o directament no n’hi ha.

La qualitat de l’aire és una cosa fonamental per a la salut dels treballadors, dins de les naus. Respirar un aire de mala qualitat implica seriosos problemes a les vies respiratòries, mal de cap, ansietat, o irritació de mucoses, ulls, nas o gola.

És aconsellable reforçar la neteja dels filtres d’aire, renovant l’aire interior i augmentant la ventilació dels sistemes de ventilació, unes 4-10 renovacions/hora. Controlant així la humitat, millorant el condicionament tèrmic, reduint la concentració de gasos, afavorint l’extracció de fums en cas d’incendi i evitant l’entrada de patògens.

Existeixen 3 tipus diferents de sistemes de ventilació, per a naus industrials:

  • Ventilació forçada o dinàmica
  • Ventilació estàtica o natural
  • Ventilació eòlica

A Duinsa escollim el sistema de ventilació més adequat segons les necessitats de cada client, estudiant el cabal d’aire necessari, el tipus de ventiladors, els punts d’extracció i d’entrada d’aire exterior i els corrents d’aire, per evitar que aquest recirculi.

Tornar a notícies