• enesca
DUINSA
C/Mataró, 29-31, 3r C
08403 Granollers
Barcelona
93 846 68 19

Noticias

toda nuestra actualidad

Mesures per a la reactivació de l’economia des de la construcció

Per poder reactivar l’economia, cal impulsar de forma prioritària i urgent l’activitat de la construcció i les indústries relacionades, com el formigó. Per això la “Asociación Nacional de Fabricantes de Hormigón Preparado” (ANEFHOP) ha presentat un programa de mesures al Govern Espanyol, pretenent així estimular tant l’obra pública com la privada.

La indústria de la construcció és clau pel restabliment de l’economia, tenint en compte que produeix el 5,2% del PIB i té una capacitat d’ocupació d’1,3 milions de llocs de treball.

És imprescindible fomentar les condicions necessàries perquè el sector de la construcció exerceixi de motor de l’economia, com ja ha fet en altres ocasions. I més encara veient la caiguda del principal generador de PIB, el turisme.

Per rellançar l’activitat, la patronal del formigó planteja un programa de mesures, basant-se en aquestes 8 propostes:

  1. Garantia d’accés i subministrament d’equips i sistemes per a la protecció de la salut i la prevenció de riscos laborals.
  2. Seguretat en la capacitat de gestió i accés al finançament per part de les empreses subministradores de materials de construcció, així com en la gestió i el bon funcionament de les assegurances de crèdit.
  3. Ampliació i aplicació o accés efectius a les línies d’avals ICO per a la Indústria Subministradora.
  4. Ajornament en el pagament d’impostos en 12 mesos.
  5. Reinici de les obres públiques sense retallades de pressupostos ni terminis.
  6. Rellançament del sector de la construcció amb una major inversió (Pla de Reconstrucció Econòmica) pel seu efecte multiplicador en l’economia.
  7. Impulsar el finançament públic-privat com a motor de l’economia.
  8. Impulsar un Pla Nacional de Construcció Verda.

Esperem que s’agilitzi la posada en marxa d’un programa eficaç, per poder fer front a la recuperació econòmica des del sector de la construcció.